T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / GERMENCİK - Germencik Anadolu Lisesi

PROBLEMİNİ FIRSATIN BİL

"PROBLEMİ FIRSATIN BİL" PROJESİ okul faaliyet planı için TIKLAYINIZ..


"PROBLEMİ FIRSATIN BİL" PROJESİ

Problem: genel olarak, olması gerekenle olan arasındaki fark olarak tanımlanabilir. Milli Eğitim camiası olarak olması gereken 1739 Sayılı Kanun başa olmak üzere mevzuat çerçevesinde belirlenen hedeflere ulaşmaktır. Bu bağlamda hedeflere ulaşma karşımıza çıkan her türlü engeli problem olarak görebiliriz.

Her geçen gün daha karmaşık hale gelen toplum yaşantısı, sosyal ve ekonomik sıkıntılar teknolojideki gelişmeler günlük yaşamda problemlerin artarak ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Problemler kimileri tarafından zorluk ve güçlük olarak görülürken kimileri tarafından fırsat olarak görülebilmektedir.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşılaştığımızı problemleri fırsat olarak görüp tabiri caizse sıfır sorunla 2019-2020 eğitim – öğretim yılını tamamlama gayreti içinde olacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz bu konuda kararlıyız. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul kurum müdürlükleri olarak bu kararlığı paylaşacaklarına da inancımız tamdır.

Literatüre bakıldığında problem çözme ile ilgili birçok veri var gibi görünse de ufak farklılıklar olmakla birlikte tekrar eden bilgi ve sunumlar şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Evrenin en karmaşık ve her an değişebilen duygu sistemine sahip olan insanla ilgili olarak nitelendirdiğimiz problemleri çözmenin bir kuralı formülü yoktur. Problem çözmenin sistematiği vardır. Asıl kaçırılan nokta sonuçlara odaklanıp sebeplerden uzaklaşılmasıdır. Problemi tanımladıktan sonra temele, en derine inmek esastır. Problemin temeline inildikten sonra problemin ortaya çıkmasına neden olan temel noktaları belirlemek ve bu noktalara göre ortaya konacak çözüm önerileri neticesinde verilecek kararın isabetli olma olasılığı daha yüksektir. Aslında problem çözmek demek problemin bize iletmek istediği mesajı almak demektir.

Problemin yerinde çözülmesinin esas olması açısından genel açıklamalar da dikkate alınarak 01 Aralık 2019 – 31 Temmuz 2020 olarak belirlediğimiz zaman aralığında problemleri kaynağında çözme temel hedef olarak belirlenmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2020 - Güncelleme: 13.09.2021 16:14 - Görüntülenme: 551
  Beğen | 0  kişi beğendi